KALJAKEITTO
2tl hyvää,käynyttä kaljaa,0,5 litraa maitoa, 5 ruokalusikallista ruskeata sokeria, 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 1 0,5 kivettömiä rusinoita, palanen kanelia tai puolen appesiinin keltainen kuori.
Rusinat perataan, huuhdotaan ja pannaan tilkkaan kylmää vettä sokerin (noin 1 ruokalusik.) kanssa kiehumaan pehmeänpulleiksi-ei rikki. Kalja kanelinpalan tai appelsiininkuoren ja jäännössokerin kera kiehautetaan, ja kylmään maitoon sekoitetut vehnäjauhot vispilöidään siihen. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, vispilöidään se vaahtoiseksi, minkä jälkeen rusinat liemineen kaadetaan keittoon.
Kiehuttuaan vielä tuokion kaadetaan keitto maljaan ja viedään heti pöytään. Syödään ruskeutettujen ranskanviipaleiden kera.