Lainaa.com

Yleinen

olette linnut täynnä laulua

16.04.2012, Sivuston oletuskieli

KALJAKEITTO

2tl hyvää,käynyttä kaljaa,0,5 litraa maitoa, 5 ruokalusikallista ruskeata sokeria, 4 ruokalusikallista vehnäjauhoja, 1 0,5  kivettömiä rusinoita, palanen kanelia tai puolen appesiinin keltainen kuori.

Rusinat perataan, huuhdotaan ja pannaan tilkkaan kylmää  vettä sokerin (noin 1 ruokalusik.) kanssa kiehumaan  pehmeänpulleiksi-ei rikki. Kalja kanelinpalan tai appelsiininkuoren ja jäännössokerin kera kiehautetaan, ja kylmään maitoon  sekoitetut vehnäjauhot vispilöidään siihen. Kun keitto on kiehunut muutaman minuutin, vispilöidään se vaahtoiseksi, minkä jälkeen rusinat liemineen kaadetaan keittoon.

Kiehuttuaan  vielä tuokion kaadetaan keitto maljaan ja viedään heti pöytään. Syödään ruskeutettujen ranskanviipaleiden kera.


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *